Over Bouwbedrijf Bossenbroek

Ons Bedrijf

Wij zijn trots op wat wij doen. Wij zijn snel, flexibel en leveren ” ouderwets” vakwerk.  Dat maakt ons geliefd bij onze klanten met wie wij vaak een langdurig relatie hebben. Eens bij Kroon, altijd bij Kroon is vaak het devies. Dat geldt ook voor onze medewerkers, waarvan er sommigen al jaren bij ons werkzaam zijn. Dat alles met elkaar maakt ons een stabile factor in de  vaak veranderende bouwwereld.

Bouwmaatschappij Kroon heeft ca. twintig medewerkers in eigen dienst. Daarnaast maakt het bedrijf uitsluitend gebruik van erkende, gerenommeerde, vakbekwame onderaannemers en leveranciers. Zij onderhouden veelal een jarenlange zakelijke relatie met Bouwmaatschappij Kroon.

Vanuit het kantoor in Nijkerk wordt dagelijks sturing gegeven aan de medewerkers op locatie. 

Een aantal allround onderhouds- vakmensen is dagelijks werkzaam aan kleinschalige verbouwingen, gebouwenonderhoud en schadeherstel. Onderhouds- en calamiteitenopdrachten kunnen volledig in eigen beheer en daardoor zeer efficiënt uitgevoerd worden.

Onze geschiedenis

De basis van Bouwbedrijf Bossenbroek werd gelegd in het jaar 1920. In dat jaar wordt het metselbedrijf van de heer J. Bossenbroek officieel ingeschreven bij de kamer van koophandel. Het bedrijf was toen al gevestigd op de huidige locatie en legde zich vooral toe op het metselen van boerderijen. Met een klein aantal metselaars in dienst maakte het bedrijf een gestage groei door. Die groei zet zich door in de wederopbouw na de oorlog. Inmiddels zijn de drie zonen van de oprichter in dienst gekomen en het bedrijf besluit gezien zijn uitgebreide orderportefeuille om de werkzaamheden uit te breiden en daarmee als hoofdaannemer de werkzaamheden uit te voeren. De werkzaamheden concentreren zich in deze tijd niet langer alleen op woningbouw, maar worden uitgebreid met utiliteitsbouw.

Eén van de eerste grote projecten die we als hoofdaannemer gebouwd hebben is het dorpshuis te Vierhouten, in het jaar 1953. Van meet af aan staat het bedrijf bekend vanwege de hoge kwaliteit en de soepel verlopende opleveringen. Inmiddels hebben we dus al meer dan 90 jaar ervaring in de bouwsector en staan we nog steeds bekend om onze hoge kwaliteit!

Scroll naar boven