Over Bouwmaatschapij Kroon

Ons Bedrijf

Wij zijn trots op wat wij doen. Wij zijn snel, flexibel en leveren ” ouderwets” vakwerk.  Dat maakt ons geliefd bij onze klanten met wie wij vaak een langdurig relatie hebben. Eens bij Kroon, altijd bij Kroon is vaak het devies. Dat geldt ook voor onze medewerkers, waarvan er sommigen al jaren bij ons werkzaam zijn. Dat alles met elkaar maakt ons een stabile factor in de  vaak veranderende bouwwereld.

Bouwmaatschappij Kroon heeft ca. twintig medewerkers in eigen dienst. Daarnaast maakt het bedrijf uitsluitend gebruik van erkende, gerenommeerde, vakbekwame onderaannemers en leveranciers. Zij onderhouden veelal een jarenlange zakelijke relatie met Bouwmaatschappij Kroon.

Vanuit het kantoor in Nijkerk wordt dagelijks sturing gegeven aan de medewerkers op locatie. 

Een aantal allround onderhouds- vakmensen is dagelijks werkzaam aan kleinschalige verbouwingen, gebouwenonderhoud en schadeherstel. Onderhouds- en calamiteitenopdrachten kunnen volledig in eigen beheer en daardoor zeer efficiënt uitgevoerd worden.

Onze geschiedenis

Bouwmaatschapppij Kroon is een echt familiebedrijf. De geschiedenis begint in 1919 als timmerman Evert Kroon met een vennoot het bouw- en aannemingsbedrijf opstart. Na de tweede wereldoorlog gaat Evert Kroon zelfstandig verder en het bedrijf groeit gestaag. In 1954 nemen de zonen Wessel en Albert het bedrijf over. De jaren zestig en zeventig worden gekenmerkt door ontwikkeling en uitvoering van grootschalige woningbouwprojecten.

Vanaf 1982 zet Wessel Kroon het bedrijf alleen voort. Inmiddels wordt de orderportefeuille grotendeels gevuld met zowel klein- als grootschalige renovatieprojecten. Eind jaren tachtig worden de nieuwbouwprojecten weer opgepakt. In 1996 wordt ingespeeld op de steeds groter wordende vraag naar reparatie- en onderhoudswerkzaamheden. Enkele klussenbussen worden dagelijks ingezet voor schadeherstel, onderhoud en kleine verbouwingen.

Naast nieuwbouw, renovatie en onderhoud speelt de projectontwikkeling weer een actieve rol. Invulling van inbreidingslocaties in binnensteden is een specialisme geworden. Sinds 1 januari 1998 is Evan Kroon (zoon van Wessel) directeur / eigenaar van het bedrijf. Bouwmaatschappij Kroon begeeft zich zowel op de zakelijke als op de particuliere markt. Opdrachten in alle segmenten van de bouw worden uitgevoerd. Betaalbare kwaliteit en een goede samenwerking met de opdrachtgever staan hierbij centraal.

Scroll naar boven