Nieuwbouw rietgedekte villa

Opdrachtgever: Eigenaar
Architect: Marcel de Ruiter
Locatie: Bilthoven

Unieke eigentijdse villa.

In Bilthoven staat deze recentelijk door ons gebouwde woning. Samen met de eigenaars en architect Marcel de Ruiter tekenden wij voor de uitvoering van dit prachtige plan. Een mooie rietgedekte villa op een prachtige locatie. Alles aan deze woning ademt kwaliteit. De klassiek woning is onderkelderd en afgewerkt met mooie details. Het huis met rieten dak vormt samen met de aangelegde tuin een natuurlijke eenheid. Een lust voor het oog in de omgeving.  Daarnaast is deze villa exclusief in zijn soort en bovenal zeer energiezuinig. Wij hopen dat de bewoners een lang en gelukkig leven mogen hebben in dit unieke project.

Waarom een rietgedekte villa?

Een eigentijdse rietgedekte villa is een authentieke villa en voor veel mensen zelfs een droomvilla. De unieke uitstraling van een rieten kap in combinatie met natuurlijke of basis accenten geeft de villa extra allure.
Het duurzame product riet geeft gelijk ook een toegevoegde waarde aan de isolatie van de  woning. In combinatie met een houten kap kan het dak optimaal luchtdicht en geïsoleerd worden. De isolatie waarde van het rietpakket mag gemiddeld gerekend worden op Rc 1,0 boven op de isolatiewaarde van de dakpanelen. Door de samenstelling van riet op HSB of houtskeletbouwkap op een traditioneel gebouwde villa geeft het een homogene constructie.

U vindt rietgedekte villa’s niet alleen op het platteland maar ook als eigentijdse stadsvilla wordt het rieten dak veel in het ontwerp gebruikt.

Het natuurprodukt riet is natuurlijk uitermate geschikt bij toepassing van andere natuurproducten, als eiken gebinten of eiken spanten. In combinatie met een wit gestucte gevel en andere natuuraccenten geeft de villa alle allure van een eigentijdse villa

Wilt u een vergelijkbare met riet gedekte villa ontwerpen en bouwen?  Wij zijn specialist in luxe villa’s.

Scroll naar boven