Beekdal Renkum

Opdrachtgever: Roelofs & Haase Projectontwikkeling
Architect: Theo Verburg Architecten
Locatie: Beekdal

Aan de rand van het dorp Renkum, hoog op de stuwwal, is een nieuwe woonwijk gebouwd aan de rand van een uniek natuurgebied dat de komende jaren steeds mooier zal worden.

De fraai vormgegeven twee-onder-een-kapwoningen van Beekdal Renkum liggen aan de rand van de wijk. Op onderstaande situatietekening kunt u zien hoe de woningen zijn gesitueerd. Elk type krijgt heeft een eigen karakter door variatie in kozijnen en baksteenkleuren. De afwerking is natuurlijk van het niveau dat u bij dit  soort woningen verwacht: fraaie baksteen, keramische pannen, vloerverwarming op de begane grond en luxe sanitair (Villeroy & Boch). De woning zijn opgeleverd zonder keuken; die zijn door de bewoners geheel naar eigen wens ingericht. Alle woningen beschikken tenslotte over een royale garage en volop ruimte voor een oprit voor twee auto’s.

Op dit bijzondere plekje vlakbij het beekdal is  natuurlijk volop rekening gehouden met de omringende natuur. Om de kwetsbare grondwaterstand te ontzien wordt het regenwater bijvoorbeeld zoveel mogelijk op eigen terrein geïnfiltreerd. Ook ín de woningen staat duurzaamheid voorop. Alle woningen zijn voorzien van een zonneboiler en zijn bijzonder goed geïsoleerd.

Scroll naar boven