Over Kroon

Een stukje geschiedenis

De geschiedenis

Het begin

Bouwmaatschapppij Kroon is een echt familiebedrijf. De geschiedenis begint in 1919 als timmerman Evert Kroon met een vennoot het bouw- en aannemingsbedrijf opstart. Na de tweede wereldoorlog gaat Evert Kroon zelfstandig verder en het bedrijf groeit gestaag. In 1954 nemen de zonen Wessel en Albert het bedrijf over. De jaren zestig en zeventig worden gekenmerkt door ontwikkeling en uitvoering van grootschalige woningbouwprojecten.

Eind 20e eeuw

Vanaf 1982 zet Wessel Kroon het bedrijf alleen voort. Inmiddels wordt de orderportefeuille grotendeels gevuld met zowel klein- als grootschalige renovatieprojecten. Eind jaren tachtig worden de nieuwbouwprojecten weer opgepakt. In 1996 wordt ingespeeld op de steeds groter wordende vraag naar reparatie- en onderhoudswerkzaamheden. Enkele klussenbussen worden dagelijks ingezet voor schadeherstel, onderhoud en kleine verbouwingen.

Begin 21e eeuw

Naast nieuwbouw, renovatie en onderhoud speelt de projectontwikkeling weer een actieve rol. Invulling van inbreidingslocaties in binnensteden is een specialisme geworden. Sinds 1 januari 1998 is Evan Kroon (zoon van Wessel) directeur / eigenaar van het bedrijf. Bouwmaatschappij Kroon begeeft zich zowel op de zakelijke als op de particuliere markt. Opdrachten in alle segmenten van de bouw worden uitgevoerd. Betaalbare kwaliteit en een goede samenwerking met de opdrachtgever staan hierbij centraal.

Overname Roelofs en Haase

Op 1 april 2018 heeft Evan Kroon het bouwbedrijf verkocht aan Roelofs & Haase Aannemingsbedrijf B.V. Het bouwbedrijf zal onder dezelfde naam “bouwmaatschappij Kroon” blijven opereren maar dan als onderdeel van Roelofs & Haase.

Evan Kroon zegt: “Na 25 jaar het bouwbedrijf te hebben geleid, vond ik het tijd voor een andere invulling van mijn werkzame leven. Mede gezien het feit dat bedrijfsopvolging binnen de familie niet aan de orde is, heb ik in eerste instantie de samenwerking gezocht met Roelofs & Haase. Het contact was en is erg goed en daarbij groeit de orderportefeuille zodanig, dat we besloten hebben tot verkoop over te gaan”.

Scroll naar boven